top of page

Doghouse Sam & his Magnatones

De afgelopen 10 jaar hebben Doghouse Sam & his Magnatones zichzelf een unieke reputatie bezorgd in Europa met hun onmiddellijk herkenbare sound, een herinterpretatie van de good ol' Rhythm'n'Blues vibe. Ze speelden concerten in meer dan 15 verschillende landen en wonnen de Belgische Blues Challenge in 2015. Bovendien behaalden ze de tweede plaats op de European Blues Challenge 2016, waarmee ze hun onbevreesde reputatie verstevigen met een eclectisch geluid dat nergens anders te vinden is!

Doghouse Sam schrijft en speelt originele nummers met veel hart en pit. Dit resulteerde in geweldige albums die wereldwijd werden uitgebracht en internationaal geweldige recensies kregen. Zijn muziekstijl, doordrenkt van de klanken van vroege Rhythm'n'Blues, vond een toegewijd publiek en leverde veel positieve reacties op in de pers. Bovendien weet Sam het voor elkaar te krijgen om iets fris en origineels op tafel te leggen in een scene die het niet zo heeft op veranderingen. “Mijn speelstijl draait niet om grote arpeggio sweeps of dat soort dingen. Ik hou meer van de primitieve/brutale aanpak en probeer met sterke songs te komen die direct op het hart gericht zijn": aldus Doghouse Sam, die al sinds zijn 16e in bands speelt.

Doghouse Sam heeft zich voor zijn shows omringd met een stel getalenteerde artiesten. Upright bass virtuoos Martin Ubaghs is letterlijk de hele wereld over geweest met zijn muziek. Hij speelde voor veel grote namen als James Intveld, Billy Lee Riley en Gene Summers om er maar een paar te noemen. Op drums is er Franky Gomez die een zeer onderscheidende en creatieve stijl van ritme spelen heeft waardoor hij in 2010 werd verkozen tot "beste drummer van Nederland". Hij was de back-up van grote artiesten als James Harman, Watermelon Slim... Als trio leveren Doghouse Sam & his Magnatones een solide show... elke keer weer!

Kortom, bij deze jongens draait alles om hart, eerlijkheid en hard werken op het podium.

Het zal moeilijk zijn om je tenen niet te laten tikken.

  • Instagram
  • Facebook
  • Spotify

kijk en luister

bottom of page